Salaattiaterioiden markkinajohtaja Fresh Servant vahvistaa tukkukauppaliiketoimintaa keskittämällä toiminnan Pedersörestä Seinäjoelle. Valmiiden tuotteiden valmistus keskittyy Pedersöreen ja Lapualle. Muutoksella vastataan myynnin kasvun tarvitsemaan kapasiteettiin ja kilpailukykyyn.

Tuottajantiellä Seinäjoella sijaitsevan kiinteistön konttori- ja varastotiloihin tullaan tekemään merkittävät muutokset kevään ja kesän aikana.
Tiloihin tulee toiminnot saapuvalle ja lähtevälle logistiikalle, hedelmien ja vihannesten varastoinnille ja asiakaskeräilylle, sekä hedelmien ja vihannesten pakkaamolle. Tiloissa työskentelee myös monia yrityksen muita tukitoimintoja ostosta ja asiakasmyynnistä markkinointiin.
- Seinäjoki on logistisesti erinomainen paikka liiketoiminnan kannalta. Olemme lähellä yhteistyökumppaneitamme kuten viljelijöitä sekä muita tuottajia ja valmistajia. Tavoitamme asiakkaamme nopeasti toimivien kuljetus ja toimitusverkostojen avulla, kertoo toimitusjohtaja Sami Haapasalmi.
Tarjooma kasvaa ja kehittyy ennen kaikkea eri satokausien ja sesonkien ympärille, joka vaatii paljon analysointia eri tuotteiden menekin ja hankinnan toteuttamiseksi. Valikoimat, konseptit ja reseptiikka, sekä ravintoloille että kaupalle kehittyvät jatkuvasti ja tilaamista helpotetaan sähköisten tilauskanavien avulla.
- Elämys ravintolassa tai kaupassa lähtee hyvistä raaka-aineista ja makujen yhdistelmistä. Näissä asioissa haluamme onnistua asiakkaidemme kanssa yhdessä myös tulevaisuudessa, Haapasalmi toteaa.
Toiminta keskittyy Seinäjoelle ennen kesää. Toimipisteessä tulee työskentelemään noin 45 henkilöä ja
lisärekrytoinnin tarve on noin kymmenelle henkilölle.
Fresh Servant Oy:n liiketoiminnot muodostuvat tuoreiden tuotteiden, kuten valmiiden Hetki-brändillä
myytävien salaattien, leipien, mikroaterioiden ja muiden välipalatuotteiden valmistuksesta sekä tuoreiden
kokonaisten vihannesten, juuresten, hedelmien, marjojen sekä muiden tuoreiden komponenttien
tukkukaupasta ravintoloille sekä vähittäiskaupalle.
Fresh Servantin kehitys ja kilpailukyky on jo vuosia perustunut vahvaan ydinosaamiseen hankinnan,
innovaatioiden, brändin ja tilaus- toimitusprosessin palvelukykyyn ja tehokkuuteen hyödyntämällä
automatisaatiota ja digitalisaatiota. Asiakas on meille ollut aina ykkönen ja yhdessä innokkaan ja osaavan
henkilökuntamme kanssa olemme saaneet asiat tapahtumaan.

Faktaa:
- Kiinteistön kokonaispinta-ala on n. 5500 m2
- yli 700 eri nimikettä
- yli 6 miljoonaa kiloa vuodessa
- Yksikössä tulee työskentelemään yhteensä noin 45 henkilöä. Lisärekrytointeja tarvitaan noin
kymmenen henkilöä kevään aikana. - Töitä tehdään kahdessa vuorossa
Kuvat:
Seinäjoen toimipiste Tuottajantiellä (Arkkitehtitoimisto Oopeaa Office For Peripheral Architecture Oy Seinäjoki)
Sami Haapasalmi, Fresh Servant Oy, toimitusjohtaja
Lisätietoja:
Sami Haapasalmi, Fresh Servant Oy, toimitusjohtaja,
puh. 044 781 2430, sami.haapasalmi@fresh.f
Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Olemme markkinajohtaja
kuluttajapakatuissa salaateissa. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Vuonna 2024
liikevaihtomme oli noin. 94 m€. Toimipisteet Pedersöressä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 550
henkilöä lähes 40:stä eri maasta
